Poszukujesz profesjonalnej firmy, która zajmie się dla Twojej firmy marketingiem internetowym?
Zapoznaj się z pełną ofertą wrocławskiej marki LTB na stronie internetowej administracjawww. pl.
Oprócz usługi pozycjonowania stron www, w zakresie kompetencji w...
Gatunek drzewo Moringa oleifera pochodzi z podnóża Himalajów, ale naturalizowany został w wielu innych częściach Indii, Pakistanu, Sri Lanki, Afganistanu, Bangladeszu, Zachodniej Azji, Afryce Wschodniej i Zachodu, Półwyspu Arabskiego, Południowej Florydy i centralnej Ameryki. Jego uprawa szybko rozprzestrzenia się w całej Ameryce Południowej, Hiszpanii, Włoszech, Stanach Zjednoczonych i reszcie świata.
Wszystkie części moringi wykorzystywane są od setek lat w gospodarstwach człowieka. Jako pokarm dla niego i zwierząt, jako nawóz doglebowy, jako filtr do zanieczyszczonej wody, ale przede wszystkim – w celach leczniczych.
Moringa posiada wysoką wartość odżywczą – w swoim składzie zawiera praktycznie wszystkie składniki, jakie potrzebuje organizm. Regularne spożywanie moringi pomaga wyleczyć szereg chorób, poprawić zdrowie i osiągnąć równowagę. Ciekawostką jest, że suszone liście moringi mają więcej substancji odżywczych niż liście świeże. Można je wtedy stosować jako przyprawę do sałatek, do pieczenia chleba, zmieszane z sokiem czy kawą. W każdej takiej postaci moringa wniesie do naszego ciała mnóstwo witamin, minerałów, aminokwasów, błonnika, czy antyoksydantów.
Więcej o tym cudownym drzewie na naszej stronie biomoringa. com. pl!